2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Trys milijonai vilčių (II)



Iki olimpinių žaidynių liko vos dvi dienos, todėl Skydinės korespondentai nemiega ir pateikia jums karščiausias prognozes apie olimpinį krepšinio turnyrą. Šįkart kalbėsime apie B grupę ir atkrintamąsias, bei galutinai įvertinsime visų komandų pajėgumus ir galimybes.

Praėjusiame įraše kalbėjau apie Lietuvos krepšinio rinktinės perspektyvas iškopti iš grupės etapo. Preliminariais skaičiavimais, realiausias variantas, priminsiu, atrodo šitaip :
1. JAV
2. Prancūzija
3. Lietuva
4. Argentina           
5. Nigerija
6. Tunisas

Tokiu atveju, pagal olimpinę schemą mūsų rinktinei ketvirtfinalyje tektų kovoti su 2 vietą užėmusia komanda. Šiandien galime panagrinėti B grupės perspektyvas ir paspėlioti, kasgi galėtų būti ta komanda, kuri susirungs su Lietuva ketvirtfinalyje.

B grupė atrodo šitaip :
Ispanija
Rusija
Brazilija
Didžioji Britanija
Kinija
Australija

Ši grupė, kai kuriais atžvilgiais atrodo daug sudėtingesnė nei mūsų grupė A. Pirmiausia todėl, jog šios grupės pajėgumas yra labai apylygus. Savotiškai tai teikia pliusus silpnesnėms komandoms užimti aukštas vietas grupėje, tačiau favoritai, suklupę vos vieną kartą netinkamoj vietoje gali būti eliminuoti.

Žvelgiant į šių komandų sąrašą pirmiausiai į akis krenta Europos čempionais dukart paeiliui tapę ispanai. Ši rinktinė jau kelinti metai atrodo labai stiprūs ir užtikrinti. Prisimenant 2006 metų Pasaulio čempionato auksą, 2008 Olimpiados sidabrą, 2009 ir 2011 Europos auksą daugelį rinktinių gali nukratyti siaubas. Ispanai prieš keletą dienų taip pat buvo surėmę ginklus su favoritais laikomais JAV krepšininkais. Tiesa, tas mačas parodė jog komanda nėra tobula ir ją amerikiečiams pavyko įveikti net 22 taškų skirtumu. Ispanų smogiamasis trejetas Olimpiadoje turėtų atrodyti taip: P.Gasol, J.C. Navarro, R.Fernandez. Šiems žaidėjams puikiai talkina natūralizuotas afrikietis, gynybos specialistas ir blokų karalius, S.Ibaka. Manau, ši komanda yra pagrindinė favoritė į šios grupės nugalėtojų titulą. Tai reikštų, jog mūsų blogo apskaičiavimais šiai rinktinei tektų ketvirtfinalyje kovoti su Argentina.

Savimi pasitikintys rusai teigia, jog jei Lietuva ketvirtfinalyje susitiktų su jų komanda, neabejotina favorite būtų Rusijos rinktinė. Kad ir kaip būtų, panašu, jog toks variantas, kad šioms ekipoms teks susirungti šiame etape pakankamai realus, kadangi Rusijos rinktinė atrodo labai stabiliai ir pavojingai, yra puikiai sudėta tiek fiziškai, tiek taktiškai, mėgsta greitą žaidimą. Panašu, jog šiai rinktinei kėblumų iškovoti pergalę gali kelti tik Ispanijos rinktinė.

Nereikia nuvertinti ir dar vienos P. Amerikos komandos Brazilijos. Šios žaidėjai jau yra užsimoję iš Olimpiados parsivežti medalius, tačiau prisiminus, kad Olimpiados lygis yra ypač aukštas, galime prognozuoti, jog ši komanda pagal tikimybių teoriją turėtų savo grupėje užimti trečiąją vietą. Visgi, tai bus komanda, kuri turėtų pridaryti didžiausių kėblumų Rusijos rinktinei kovojant dėl antros vietos grupėje. Rinktinė turi keletą NBA žaidėjų, mėgsta labai greitą ir atletišką žaidimą. Nereiktų atsikratyti minties, jog ši rinktinė palankiomis aplinkybėmis galėtų užimti antrą vietą šioje grupėje. Visgi, pirmenybę teikčiau Rusijos rinktinei.

Dėl ketvirtosios vietos grupėje kovos likusios trys ekipos - Didžioji Britanija, Kinija ir Australija. Būtent pastarąją išryškinčiau kaip pagrindinę favoritę kovoje dėl paskutinio kelialapio į ketvirtfinalius. Galimas daiktas, jog visos šios rinktinės tarpusavyje pasidalins po vieną pergalę, tokiu atveju patekimą į kitą etapą taps įmestų ir praleistų taškų santykis. Tai daugiau loterija, todėl spėlioti, kas galėtų būti komanda NR4 šioje grupėje labai sunku. Britai su kinais taip pat atrodo pakankamai stipriai. Britanijos pajėgumu Lietuva jau įsitikino, kuomet du kartus tik vargais negalais įveikė šią rinktinę pasirengimo cikle Hiūstone. Pridedant dar 12 tūkstančių šios komandos sirgalių, gali būti, jog šiai ekipai kažkokiu mistiniu būdu pavyks prasibrauti link išsvajoto kevirtfinalio. Iš šių trijų ekipų kaip autsaiderę, galbūt, išskirčiau Kinijos komandą. Ši komanda, kaip ir Britanija, pasirengimo cikle yra iškovojusi 2 pergales.

Taigi B grupės variantas atrodytų šitaip:
1. Ispanija
2. Rusija
3. Brazilija
4. Australija              
5. Didžioji Britanija
6. Kinija

Tokiu atveju turėtume šitokias ketvirtfinalio poras:
JAV-Australija
Prancūzija-Brazilija
Lietuva-Rusija
Argentina-Ispanija

Nors kiekvienoje poroje galima įžvelgti favoritus, spėlioti, kas galėtų keliauti į pusfinalius yra labai sunku. Teisybės dėlei tik reikėtų pasakyti, jog sunku tikėtis to, kad šiame etape galėtų suklupti JAV arba Ispanijos rinktinės. Tiesa, tai reikštų, jog Lietuvių sėkmės atveju, mūsų komandai reikėtų pusfinalyje grumtis su amerikiečiais. Bet, turbūt, pirmiausiai reikia priminti tai, jog krepšinio ekspertai ir bukmekeriai net neprognozuoja Lietuvos patekimo tarp 4 geriausiųjų. Turbūt, bronzos medalis būtų tobulas pasiekimas.

Galutinė krepšinio rungties rikiuotė galėtų atrodyti šitaip (skliaustuose - apstraktus spėjimas):
1. JAV (1-3) 
2. Ispanija (1-5)
3. Prancūzija (3-6)
4. Rusija (3-7)
5. Lietuva (3-7)
6. Brazilija (3-8)
7. Argentina (4-8)
8. Australija (6-8)


Ir belieka vyrams palinkėt sėkmės ir, tikėtis, jog bent į pusfinalį mūsų komandai prasibrauti pavyks.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą